Herhaling/recidive

De politierechter zal bij de beoordeling van uw dossier rekening houden met veroordelingen voor vergelijkbare feiten. Indien u eerder veroordeeld bent voor verkeersdelicten zal de rechter u mogelijk een zwaardere straf opleggen. Zorg ervoor dat u zich laat vertegenwoordigen door een in het verkeersrecht gespecialiseerde advocaat.

 

Alcohol

Voor alcohol in het verkeer zijn specifieke bepalingen opgenomen voor bestuurders die vaker in de fout gaan. Indien u binnen drie jaar opnieuw te veel blaast bij een politiecontrole riskeert u veroordeeld te worden tot een verhoogde geldboete en zelfs een gevangenisstraf!

  • U blaast tussen de 0,22 & < 0,35 mg alv. = 0,5 & < 0,8 promille

De politierechtbank kan u veroordelen tot een geldboete tussen €300-€6000.

  • U bent in ‘staat van dronkenschap’ of u blaast meer dan 0,35 mg alv. lucht = meer dan 0,8 promille

De politierechtbank kan u veroordelen tot een geldboete tussen €2400-€30.000 en een gevangenisstraf van 1 maand tot 2 jaar!

In geval van een nieuwe herhaling binnen de drie jaar na de tweede veroordeling kan de politierechtbank u veroordelen tot een geldboete van €4800-€60.000 en een gevangenisstraf van 2 maanden tot 4 jaar!

Bijstand van een gespecialiseerde advocaat
De juiste advocaat kan de schade zoveel mogelijk beperken. Neem contact op om vrijblijvend te bespreken hoe wij u kunnen bijstaan.  

 

Hebt u vragen?

Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht specialist bij u in de buurt contact op neemt. Hiervoor bespreekt de juridische intake balie graag de mogelijkheden met u.

 

Neem vrijblijvend contact op

Bel 03 808 38 59 (lokaal tarief)

  • Of WhatsApp : 0474 60 05 34

Neem contact met ons op

Bel 03 808 38 59 (lokaal tarief)

 

Mailen kan ook:

*verplichte velden

Voeg indien mogelijk relevante documenten (dagvaarding) toe: