Herhaling/recidive

De politierechter zal bij de beoordeling van uw dossier rekening houden met veroordelingen voor vergelijkbare feiten. Indien u eerder veroordeeld bent voor verkeersdelicten zal de rechter u mogelijk een zwaardere straf opleggen. Zorg ervoor dat u zich laat vertegenwoordigen door een in het verkeersrecht gespecialiseerde advocaat.

Alcohol

Voor alcohol in het verkeer zijn specifieke bepalingen opgenomen voor bestuurders die vaker in de fout gaan. Indien u binnen drie jaar opnieuw te veel blaast bij een politiecontrole riskeert u veroordeeld te worden tot een verhoogde geldboete en zelfs een gevangenisstraf!

  • U blaast tussen de 0,22 & < 0,35 mg alv. = 0,5 & < 0,8 promille

De politierechtbank kan u veroordelen tot een geldboete tussen €300-€6000.

  • U bent in ‘staat van dronkenschap’ of u blaast meer dan 0,35 mg alv. lucht = meer dan 0,8 promille

De politierechtbank kan u veroordelen tot een geldboete tussen €2400-€30.000 en een gevangenisstraf van 1 maand tot 2 jaar!

In geval van een nieuwe herhaling binnen de drie jaar na de tweede veroordeling kan de politierechtbank u veroordelen tot een geldboete van €4800-€60.000 en een gevangenisstraf van 2 maanden tot 4 jaar!

Bijstand van een gespecialiseerde advocaat
De juiste advocaat kan de schade zoveel mogelijk beperken. Neem contact op om vrijblijvend te bespreken hoe wij u kunnen bijstaan.  

Hebt u vragen?

Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht specialist bij u in de buurt contact op neemt. Hiervoor bespreekt de juridische intake balie graag de mogelijkheden met u.

Neem vrijblijvend contact op

Bel 03 808 38 59 (lokaal tarief)

Neem contact met ons op

Bel 03 808 38 59 (lokaal tarief)

Mailen kan ook:

    *verplichte velden

    Voeg indien mogelijk relevante documenten (dagvaarding) toe: